Viitorul promițător al curselor de cai


Industria curselor de cai se pregătește să intre în 2022 cu un optimism reînnoit. După trei ani foarte complicati, sectorul a primit impulsuri care ar putea fi decisive în depășirea eșecurilor din 2019, când a suferit un puternic atac al activiștilor pentru animale și a izbucnit pandemia covid-19, care a condiționat întregul an 2020 și 2021.
În Statele Unite, valoarea pieței de curse a scăzut de la 5,25 miliarde USD în 2018 la 4,94 miliarde USD în 2019 și 3,44 miliarde USD în 2020, dar proiecția portalului Statista pentru anul 2021 a indicat deja o creștere. de până la 3,52 miliarde USD. O ascensiune care, printre alti factori, urmareste cresterea pietei de pariuri sportive, fenomen care se inregistreaza si aici in Romania si peste tot in lume.
Pariurile pe curse de cai au devenit acum o rutină pentru milioane de oameni. Iar piața caselor de pariuri adaugă o nouă valoare unei activități care datează din secolul al XII-lea și a devenit populară în Lumea Nouă începând cu secolul al XVII-lea, odată cu crearea primelor cursuri pe Long Island. În prezent, orice român poate urmări o cursă de cai live pe internet și poate face pariuri.
https://ofertacasapariurilor.com/
În același timp, din ce în ce mai mulți sportivi și alți oameni celebri se predau fenomenului pariurilor pe cai. Fotbalistul Antoine Griezmann și antrenorul Carlo Ancelotti, pilotul de Formula 1 Charles Leclerc, fostul baschetbalist Tony Parker și săritul cu prăjina Renaud Lavillenie sunt câțiva dintre sportivii de renume mondial care și-au mărturisit public pasiunea pentru cursele de cai. Iar un fotbalist activ, argentinianul Javier Pastore, a creat chiar o echipă în culori albastre cu o stea albă, mâneci albe cu stele albastre și o cască albastră.
Piața este recunoscătoare și, după trei ani de declin, caută semne ale unui viitor promițător. Publicul a revenit la tribunele de pe pârtii din piețele clasice, precum cea britanică și cea din SUA. Pariurile la cursele de cai continuă să câștige în popularitate, tendință bazată pe emoția și incertitudinea care caracterizează marile evenimente ale acestor curse. Iar noile instrumente care combină economia și tehnologia, cum ar fi NFT, adaugă un plus de putere. Dar despre asta vom vorbi mai târziu.


Referințele pieței nord-americane


A avea o referință ajută la o mai bună înțelegere a întregului context al acestui sport al curselor de cai. În România avem o bună referință: piața nord-americană, care deja își arăta puterea la sfârșitul secolului al XIX-lea. În 1890, Statele Unite aveau 314 piste de curse de cai. Patru ani mai târziu, a fost fondat Jockey Clubul american.
În secolul al XX-lea, acest sport a suferit o puternică zguduire. Pariurile pe cai nu au fost interzise, ​​dar multe state au interzis „facerea de pariuri”, făcând imposibilă înregistrarea pariurilor – și chiar și registrele nu puteau plăti câștigătorii. Dar rapid a fost creată o soluție și piața curselor de cai a continuat să înflorească până în al Doilea Război Mondial.
Chiar și în timpul Marii Depresiuni, sportul sa bucurat de o mare popularitate. Într-o perioadă de mare recesiune economică, pariurile pe curse de cai au fost una dintre modalitățile bune pentru clasele inferioare de a câștiga un venit.


Duelul care a oprit țara


În vreme ce Germania nazistă se pregătea de război, Statele Unite s-au oprit la 1 noiembrie 1938. Cu două zile mai devreme, un tânăr Orson Welles crease panică cu difuzarea sa a „Războiului Lumilor” cu un atac extraterestre fictiv. În acea 1 noiembrie 1938, toată țara avea nevoie de un divertisment, pentru a respira între un război fictiv și începutul celui de-al Doilea Război Mondial. Și toată țara s-a oprit să privească duelul dintre doi cai, Seabiscuit și War Amiral.
https://bonniekgoodman.medium.com/otd-in-history-november-1-1938-seabiscuit-defeats-triple-crown-winner-war-admiral-in-a-match-6124e38dcbb4
Doi cai care urmau să alerge 40 mile (64,73 kilometri) în Baltimore, într-o cursă cu simbolism enorm. Seabiscuit era Cenusareasa, un cal care reprezenta visul oamenilor, reprezentantul Coastei de Est; Amiralul de război a fost calul aristocrației, favoritul cronic, reprezentantul Coastei de Vest.
Duelul a fost pregătit în mass-media săptămâni întregi, devenind unul dintre cele mai memorabile evenimente sportive din prima jumătate a secolului XX. Emisiunea radio ar fi adunat peste 40 de milioane de telespectatori din întreaga lume. Peste 40.000 de oameni s-au adunat pe pista din Baltimore pentru a urmări această cursă. Victoria lui Seabiscuit, care a stabilit un nou record la Baltimore, a fost imortalizată în istoria acestui sport.

Impactul miliardelor asupra economiei și al cailor în valoare de milioane


Crizele economice și simbolismul curselor precum cea de la Baltimore s-au dovedit fundamentale în consolidarea pariurilor pe cai. Industria s-a dezvoltat în așa fel încât caii de curse au atins valori de piață astronomice. Aici sunt cateva exemple:
● În 1983, Shareef a stabilit recordul la 40 de milioane de dolari
● În 2006, Maimuța Verde a fost vândută la licitație pentru 16 milioane de dolari
● În 2011, Totilas a costat 21 milioane USD
Niciuna dintre aceste cifre, însă, nu a atins pragul fulminant al anului 2000, Fusaichi Pegasus vândundu-se cu 70 de milioane de dolari. Un pariu cu risc ridicat care a dat roade în mare măsură, Fusaichi Pegasus câștigând 6 dintre cele 9 curse la care a participat. O carieră de succes pentru un cal care s-a „retras” la sfârșitul anului 2020.
Și nu a fost doar valoarea cailor de curse care se ridică. Odată cu profesionalizarea industriei, întreg acest sector economic a început să genereze valoare. Potrivit unui studiu realizat de American Horse Council, sporturile ecvine contribuie cu un impact economic direct cu 39 de miliarde de dolari, pe lângă faptul că au creat 1,4 milioane de locuri de muncă numai în Statele Unite.


Pariuri ușoare și cote atractive la Betsson


În lumea pariurilor sportive, cursele de cai s-au impus în curând drept una dintre piețele cu cele mai atractive cote. Odată cu creșterea industriei jocurilor de noroc, în zilele noastre orice jucător de noroc își poate face presupuneri la o cursă de cai în direct.
Putem folosi ca exemplu una dintre principalele case de pariuri din Europa, care activeaza si pe piata romaneasca. La Betsson, cursele de cai se prezintă ca una dintre cele mai dinamice piețe, cu cote puțin peste media pieței.
Cu caii Betsson, pariorul are și posibilitatea de a avea piețele împărțite în trei categorii: galop, săritură și trap. Această casă de pariuri, una dintre cele mai vechi din sector, oferă și o acoperire geografică vastă, urmărind curse de cai în țări precum Statele Unite, Chile, Franța, Regatul Unit, Suedia, Norvegia, Australia, Noua Zeelandă, Turcia, Belgia și Uruguay. Pariătorul poate urmări și o cursă de cai live prin platforma mărcii.


NFT acordă o nouă atenție curselor de cai


Urmărirea unei curse de cai în direct este acum un lucru din trecut. Tehnologia a evoluat până la punctul în care în acest an 2019 a fost lansat în NFT un joc video de curse de cai care a luat cu asalt mediul online. Urmăriți-ne, vă vom explica toate acestea.
Un NFT este o reprezentare digitală a ceva. În cazul jocului video Zed Run, în curse sunt cai NFT. Îți amintești că ai strâns autocolante ale fotbaliștilor celebri pentru a-ți completa albumele? Tehnologia a transformat aceste obiecte de colecție în autocolante digitale și în acest mediu digital autocolantele se numesc NFT (jeton non-fungible). NFT este prezentat ca o nouă revoluție tehnologică, iar valorile cresc vertiginos.
Acum te întrebi ce relație are cursele de cai cu asta, nu? Pentru că în acest joc video cursele sunt făcute cu cai NFT, care pot fi schimbați ca un cal „adevărat”. Ca jucător Zed Run, poți, de asemenea, să crești caii și apoi să vinzi acel NFT altor jucători pentru a-i pune în curse.
În septembrie, a fost raportat că un cal NFT a fost tranzacționat cu peste 125.000 USD. Iar tendința este ca valorile să continue să crească, până la milioane, în urma popularizării continue a acestui joc video specific și a întregii piețe NFT. Este suficient de menționat că în iulie, într-o rundă de finanțare, compania care a lansat Zed Run a încasat 20 de milioane de dolari.
Prin această dezvoltare tehnologică, cursele de cai „originale” au căpătat și ele o nouă vigoare. Generațiile tinere, mai conectate la acest întreg mediu online, sunt curioase și doresc să afle mai multe despre originile și evenimentele actuale ale curselor de cai. În același timp, jocurile video permit pariorilor să testeze noi strategii înainte de a completa un bilet de pariere mai „real” la o casă de pariuri care urmărește acest sport, cum ar fi betsson.

Cine câștigă cu pariurile pe curse de cai?


Cel mai mare câștigător este întotdeauna oricine a jucat pentru ipoteza câștigătoare, dar pariurile pe curse de cai beneficiază de toată această industrie, începând cu promotori și terminând cu jucătorii de noroc în general, fără a uita hergheliile, jocheii și fanii.
Să începem cu procurorii. Este adevărat că pariurile pot fi plasate live, dar adevăratul fior al curselor de cai se trăiește în tribunele de la piste. Pariurile au urmat întotdeauna acest sport și unele dintre cele mai mari piste, în principal din Statele Unite, s-au transformat în adevărate cazinouri, cu aparate de slot, mese de poker, blackjack și bingo, printre multe alte jocuri. Dar întotdeauna cu cursele de cai ca atracție principală.
Pentru diverșii jucători implicați, cum ar fi herghelii, antrenorii și jochei, pariurile online pe cai, cum ar fi Betsson, cursele de cai, ajută la creșterea popularității sportului. Acest lucru pune în valoare întreaga industrie, așa cum sa demonstrat deja când am menționat valorile astronomice atinse de caii de top.
De această creștere a promovării beneficiază și fanii, întrucât principalele curse de cai devin evenimente mari, trăite cu maximă emoție. Și pentru a ține pasul cu această popularitate, casele de pariuri trebuie să investească în promoții și oferte, de care vor beneficia jucătorii.
Toată această combinație de factori sugerează un viitor promițător pentru această industrie, cu avantaje pentru toți cei implicați. Da, este adevărat că odată cu pandemia sectorul a înregistrat o scădere a indicatorilor economici, dar este necesar să ne amintim că covid-19 a provocat schimbări în societate ale căror efecte vor căpăta dimensiune în timp. Datorită izolărilor, oamenii s-au obișnuit să petreacă mai mult timp online, devenind mai familiarizați cu evenimentele sportive în flux, pariurile sportive online și noile concepte tehnologice.
Din toate aceste motive, după trei ani de șoc, cursele de cai privesc spre viitor cu optimism reînnoit. Vești bune pentru România, care are un sector proeminent în această industrie și la Betsson, cursele de cai sunt o casă de referință.